Κοιλιοπλαστική | Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία | Πλαστικός Χειρουργός

Κοιλιοπλαστική

 Δρ. Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία Σώμα

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί επέμβαση η οποία εφαρμόζεται στις περιοχές του κορμού του σώματος και αποτελεί μία από τις συχνότερες επεμβάσεις που αποσκοπούν στην διαμόρφωση μιας αρμονικής σιλουέτας σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Κατά την κοιλιοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός, αφαιρεί την ποσότητα δέρματος και λίπους που περισσεύει, από την κοιλιακή χώρα, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στην διαστολή του δέρματος που δημιουργείται κατά τις εγκυμοσύνες ή μετά από ξαφνική μεταβολή του βάρους.

Με την αφαίρεση του δερματολιπώδους ιστού γίνεται και σύσφιξη του υποκείμενου μυϊκού συστήματος.Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να γίνει mini κοιλιοπλαστική με τομή στη περιοχή του μπικίνι η μεγάλη κοιλιοπλαστική με τομή γύρω από τον ομφαλό και μεγαλύτερη τομή στην περιοχή του μπικίνι.

Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση ονομάζουμε την επέμβαση που αφορά στην απώλεια τοπικού πάχους από κάποια περιοχή του σώματος που παρουσιάζει έντονη συσσώρευση λίπους. Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος καθώς η δράση έγκειται στην βελτίωση της περιοχής που εφαρμόζεται για την αφαίρεση λίπους.

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με την χρήση ειδικών εργαλείων-συσκευής με την βοήθεια των οποίων διαμέσου μικροσκοπικών τομών αφαιρείται η περίσσεια του λίπους. Οι μικροσκοπικές τομές που έχουν δημιουργηθεί, γίνονται σε τέτοια σημεία, ώστε να κρύβονται σε φυσικές γραμμές του σώματος, κλείνονται δε με αποροφήσιμο ράμμα.Ο/Η ασθενής φεύγει από την κλινική με ειδικό κορσέ-καλσόν.

Για να μην δημιουργηθούν θρομβώσεις, συνίσταται συχνό περπάτημα και γενικότερα κίνηση. Τις πρώτες μέρες μετά την εγχείρηση θα υπάρχουν μελανιές και οιδήματα οι οποίες όμως σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Αναίμακτη λιποαναρρόφηση

Η αναίμακτη λιποαναρρόφηση αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για την απώλεια λίπους αλλά και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κυτταρίτιδας. Εφαρμόζεται με τη χρήση τελευταίας γενιάς LASER και Ραδιοσυχνοτήτων στα λιποκύτταρα της περιοχής που επιθυμούμε να γίνει εξάλειψη λίπους, προβαίνοντας στην διάλυσή του, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε νυστέρι.

Ο χειρουργός τοποθετεί μέσα στον υποδόριο ιστό των περιοχών που αποθηκεύουν λίπος, λεπτές εύκαμπτες βελόνες, οι οποίες ρευστοποιούν το λίπος.
Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 2 ώρες, και εκτός από την αποτελεσματική λιποδιάλυση που πετυχαίνει τονώνει παράλληλα και το δέρμα ενώ συσφίγγει και τους μυς της περιοχής.

Για την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος συνήθως χρειάζονται δέκα θεραπείες, ο αριθμός τους όμως ποικίλει, ανάλογα με την αποδοχή της θεραπείας από τον κάθε οργανισμό.
Με την λήξη της πρώτης θεραπείας είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα ενώ μετά από λίγες μέρες είναι ακόμη πιο ευδιάκριτα.

Άρθρα