Αιδοιοπλαστική | Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία | Πλαστικός Χειρουργός

Αιδοιοπλαστική

 Δρ. Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία Σώμα

H αιδοιοπλαστική αποτελεί εγχειρητική διαδικασία η οποία εφαρμόζεται στις περιοχές των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Οι επιδιορθωτικές μέθοδοι που εφαρμόζει η αιδοιοπλαστική μπορούν να επαναφέρουν την αυτοπεποίθηση γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σεξουαλική τους ζωή εξαιτίας της δυσμορφίας του αιδοίου τους.

Υπάρχει ένα σύνολο αιτιών στο οποίο μπορεί να οφείλεται η δυσπλασία του αιδοίου και αυτό έχει να κάνει με κάποια γενετική ανωμαλία, με τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν μετά την γέννηση, εξαιτίας της ύπαρξης χρόνιας δερματίτιδας, εξαιτίας σεξουαλικών ανωμαλιών ή αυνανισμού, επίσης εξαιτίας κοκκιωματωδών νοσημάτων και συστηματικής χρήσης ορμονών.

Κατάλληλες για να υποστούν την επέμβαση είναι γυναίκες που διαθέτουν παραμορφώσεις εξαιτίας των οποίων τα χείλη γεννητικών οργάνων είναι είτε πολύ μικρά είτε πολύ μεγάλα, γυναίκες που είναι γενικά δυσαρεστημένες με το σχήμα του αιδοίου τους, γυναίκες που έχουν δυσαναλογία τα χείλη των γεννητικών οργάνων τους, όσες έχουν φλεγμονές του δέρματος και του βλεννογόνου, δυσκολία κατά το βάδισμα, και όσες έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και ντροπή κατά την διάρκεια της συνουσίας.

Η ασθενής υπόκειται σε τοπική αναισθησία με μέθη ή και σε γενική αναισθησία. Η επέμβαση διαρκεί μισή με μία ώρα και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της την ίδια ημέρα, ενώ το κρίσιμο στάδιο της ίασης διαρκεί τέσσερις με έξι μέρες.

Μετά την επέμβαση η ασθενής πρέπει να φροντίζει την υγιεινή των γεννητικών της οργάνων προβαίνοντας σε πλύσεις με αντισηπτικό διάλυμα τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Άρθρα