Browlift | Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία | Πλαστικός Χειρουργός

Brow Lift

 Δρ. Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία Πρόσωπο

Η επέμβαση αυτή έχει να κάνει με το τμήμα του προσώπου που περιλαμβάνει το μέτωπο και πλάγιο τμήμα του εξωτερικού τμήματος του οφθαλμού. Τα σημεία αυτά με την πάροδο του χρόνου χάνουν την νεανικότητά τους. Δημιουργούνται οριζόντιες με το μέτωπο ρυτίδες ενώ στο πλάγιο τμήμα των φρυδιών παρατηρείται πτώση, η οποία αποδίδει γήρας στην όψη του προσώπου.

Με την εγχειρητική διαδικασία της ανόρθωσης του προσώπου (brow lift), αυτό αναζωογονείται, και το βλέμμα αποκτά πιο έντονη και ζωηρή υπόσταση.

Πριν την διεξαγωγή της διαδικασίας πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Ο/Η ασθενής εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις προετοιμάζεται για την επέμβαση, με την υποβολή του στην διαδικασία της αναισθησίας στο τριχωτό της κεφαλής.

Αμέσως μετά, στα σημεία που υπέστησαν αναισθησία πραγματοποιούνται τομές, μέσω των οποίων ρυθμίζεται η βελτίωση του προσώπου με την χρήση ειδικού ενδοσκοπίου. Μετά την επέμβαση, ο/η ασθενής, μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή του ζωή την ίδια ημέρα.

Η αποκατάσταση του ασθενούς επέρχεται σύντομα, σε διάστημα τριών με πέντε εβδομάδων, και κατά την ανάρρωση δεν βιώνει πόνους, παρά κάποιο μούδιασμα στους κροτάφους, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται μόνα τους, σε διάστημα δέκα ημερών περίπου.

Η μόνη απαγόρευση έγκειται στο ότι για τουλάχιστον ένα μήνα δεν επιτρέπεται να βαφτεί το τριχωτό της κεφαλής.

Ανανέωση προσώπου

Για την ανανέωση του προσώπου σας υπάρχει ένα σύνολο ιατρικών μεθόδων που σας εξασφαλίζουν ιδανικό αποτέλεσμα. Μία από αυτές είναι οι ενέσεις Botox, η δράση των οποίων προκαλούν χαλάρωση στους μύες του προσώπου, ώστε να μην συστέλλονται. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, η επιδερμίδα διατηρείται λεία, άνευ ρυτίδων, αφήνοντας τους μύες του προσώπου που δεν έχουν υποστεί την διαδικασία, να συστέλλονται φυσιολογικά, έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν οι εκφράσεις του προσώπου.

Εάν επιθυμείτε να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας, μπορείτε επίσης να υποστείτε την μέθοδο του ελαφριού χημικού πίλινγκ, που μπορεί να βελτιώσει την υφή στην τραχιά επιδερμίδα, αλλά και την όψη σε δέρματα με ρυτίδες, ή με σημάδια γήρανσης. Με το πίλινγκ επιτελείται ήπια απολέπιση, που λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος, ενώ παράλληλα αφαιρεί το εξώτερο τμήμα της επιδερμίδας. Το ελαφρύ χημικό πίλινγκ ανανεώνει και βελτιώνει το δέρμα προσδίδοντάς του λείανση και φρεσκάδα, βοηθώντας σημαντικά όσους έχουν θαμπή επιδερμίδα.

Εάν η ανάγκη σας είναι να απαλλαγείτε άμεσα από τις ρυτίδες, μπορείτε να το επιτύχετε δοκιμάζοντας θεραπεία με laser. Κατά την διαδικασία αυτή, πυροδοτείτε ο οργανισμός για να προβεί στην παραγωγή κολλαγόνου, συμπληρώνοντας τα κενά των ρυτίδων από μέσα. Οι συνεδρίες που απαιτούνται ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Υπάρχουν ασθενής που έχουν την βελτίωση που επιθυμούν μετά από μία και μόνο συνεδρία.

Ακόμη, μπορείτε να εμπιστευθείτε την φωτοαναζωογόνηση, η οποία αποτελεί τεχνική που αντιμετωπίζει το γήρας με ήπιο τρόπο. Η μέθοδος εφαρμόζεται με laser, το οποίο με την χρήση έντονου παλμικού φωτός, θεραπεύει τις κηλίδες που εμφανίζονται λόγω ηλικίας, τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

Ανάπλαση Προσώπου με βλαστοκύτταρα

Η αποτελεσματική ανανέωση του προσώπου μπορεί πλέον να γίνει με μια ιδιαίτερα αποδοτική και καταλυτική μέθοδο, με την χρήση βλαστοκυττάρων. Η μέθοδος αυτή γνωρίζει τις πρώτες της εφαρμογές της στα ιατρεία των Η.Π.Α, και αφορά στην χρήση βλαστοκυττάρων, του λιπώδους ιστού για την ανανέωση του προσώπου.

Αφού εφαρμοστεί η διαδικασία της λιποαναρρόφησης, ο όγκος που αφαιρέθηκε, μεταφέρεται στο εργαστήριο, όπου μέσω ιατρικών χειρισμών πραγματοποιείται αφαίρεση των βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό.

Αυτά, μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα στις γραμμές των ρυτίδων, ώστε να τις «γεμίσουν» και να τις εξαλείψουν και αν αυτά βρίσκονται σε περίσσεια ποσότητα μπορούν να αποθηκευτούν και να συντηρηθούν με την κρυογονική μέθοδο για μελλοντική χρήση. Τα βλαστοκύτταρα, παράγουν δύο πολύ βασικά συστατικά για το δέρμα, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή νέων αγγείων στο δέρμα, που οξυγονώνουν και θρέφουν την επιδερμίδα, προσδίδοντας της σφριγηλότητα και νεανικότητα.

Αυτά τα δύο βασικά συστατικά είναι η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Απόδοση επιθυμητών αποτελεσμάτων υπάρχει αμέσως μετά την επέμβαση, ενώ η εφαρμογή της δεν επιφέρει παρενέργειες, καθώς τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από το οργανισμό του ίδιου του ασθενούς και δεν υπάρχει πιθανότητα φλεγμονής.

Η διαδικασία δεν αφήνει σημάδια και μώλωπες, ούτε προξενείτε πόνος και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του. Πρόκειται για επεμβατική διαδικασία η οποία είναι ιδιαίτερα προοδευτική, κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που μια αισθητική επέμβαση, είναι τόσο φιλική με τον ασθενή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ανεπιθύμητων παρενεργειών, ή πιθανότητα να μείνουν σημάδια.

Άρθρα