Αποτρίχωση | Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία | Πλαστικός Χειρουργός

Αποτρίχωση

 Δρ. Σεφέρη - Δανιήλ Αναστασία Μη επεμβατικές μέθοδοι

Το laser της αποτρίχωσης είναι εδώ και αρκετά χρόνια η καλύτερη λύση αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Οι υπόλοιπες επιλογές που έχουμε είναι:

α) το ξύρισμα που δυστυχώς είναι πολλή μικρής διάρκειας και συχνά με έντονους ερεθισμούς,
β) το κερί που εκτός από επώδυνο μας δίνει την δυνατότητα να παραμένουμε αρκετές ημέρες χωρίς τρίχες αλλά χρειάζεται χρόνο για την επανάληψη του και η χρήση του χαλαρώνει τους ιστούς του δέρματος και
γ) η ριζική που είναι από τις πιο παλαιές μεθόδους η οποία είναι αρκετά επώδυνη και δεν ενδείκνυται για μεγάλες περιοχές.

Εδώ και αρκετά χρόνια λοιπόν το laser αποτρίχωσης που είναι μια εξελιγμένη μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης γρήγορη και άμεση. Μπορεί να είναι επώδυνη ελαφρώς σε ορισμένες περιοχές νιώθοντας μια ελαφριά ζέστη στην περιοχή που γίνεται η εφαρμογή όντας όμως απόλυτα ανεκτό γιατί ταυτόχρονα ψύχεται η κεφαλή του laser ‘’παγώνοντας’’ και μουδιάζοντας ελαφρά το σημείο. Ανάλογα με την περιοχή και την προηγούμενη μέθοδο που εφαρμοζόταν πριν εξαρτάται και ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζεται και ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα από τις εφαρμογές.

Ο τρόπος που λειτουργεί το laser της αποτρίχωσης είναι ο εξής: Η δέσμη του laser που εφαρμόζεται στην περιοχή απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας με αποτέλεσμα να ‘’καταστραφεί’’ το τριχοθυλάκιο εμποδίζοντας το έτσι να ξαναγεννά τρίχα. Πετυχαίνοντας λοιπόν την τρίχα στην αναγεννή της φάση καταστρέφουμε το τριχοθυλάκιο με αποτέλεσμα την μόνιμη αποτρίχωση της περιοχής.

Μετά την εφαρμογή υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός (κοκκινίλα) ίσως και ένα περιθυλακικό οίδημα που υποχωρεί άμεσα .Δεν έχουμε κανέναν ιδιαίτερο περιορισμό μετά την αποτρίχωση παρά μόνο την προφύλαξη των περιοχών από την ηλιακή ακτινοβολία, χρειαζόμαστε δηλαδή έντονη αντηλιακή προστασία για λίγες ημέρες.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε όλες / όλοι μας να είμαστε πιο εύκολα και γρήγορα απαλλαγμένοι από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα που μας ενοχλεί.

Άρθρα