04 Απριλίου, 2017
Βγείτε από το γκρίζο χειμωνιάτικο καβούκι σας και ανανεωθείτε

Βγείτε από το γκρίζο χειμωνιάτικο καβούκι σας και ανανεωθείτε

Οι καλύτερες θεραπείες για την άνοιξη και γιατί η αντιµετώπιση της παχυσαρκίας είναι ένας διαρκής αγώνας

Έφτασε η εποχή του χρόνου που αρχίζουµε σταδιακά να αφαιρούµε τα βαριά ρούχα, να εκθέτουµε ολοένα περισσότερο το σώµα µας στον ήλιο, προετοιµαζόµενοι για τις καλοκαιρινές εξορµήσεις, και µαζί της έφτασαν οι προβληµατισµοί για τις ατέλειες και τα παραπανίσια κιλά που µας ενοχλούν και θα θέλαµε να διορθώσουµε. Πώς λοιπόν θα καταφέρουµε γρήγορα, ανώδυνα και µε χωρίς κόστος για την υγεία µας να φτάσουµε το επιθυµητό αποτέλεσµα; Η αισθητική χειρουργική έχει πολλές και λύσεις και θεραπευτικές επιλογές για κάθε πρόβληµα, άλλες από τις οποίες είναι µόνιµες και άλλες προσωρινές.

Όπως εξηγεί η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκοµείο ΥΓΕΙΑ, µέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), η µεγαλύτερη έµφαση από τους ενδιαφερόµενους δίνεται στο πρόσωπο, το λαιµό, τα χέρια και, στη συνέχεια, στις ατέλειες του κορµού.

Για το πρόσωπο, οι εξειδικευµένοι επιστήµονες έχουν στα χέρια τους µηχανήµατα νέας γενιάς (laser, RF, light κ.λπ.) που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερµίδα, «λειαίνουν» τις βαθιές ρυτίδες, «σβήνουν» τις επιφανειακές, κάνουν σύσφιξη στους ιστούς, «αφαιρούν» τις σκουρόχρωµες κηλίδες και αναζωογονούν το δέρµα. Είναι θεραπείες µικρής διάρκειας, ανώδυνες και µε µακροχρόνια αποτελέσµατα.

Συνδυαστικά µε αυτές ή και µεµονωµένα µπορούν να γίνουν ενέσιµες θεραπείες µε υλικά µεσοθεραπείας (ιχνοστοιχεία και πολυβιταµίνες) και τοξίνη για τις ρυτίδες έκφρασης και τη χαλάρωση στο µέτωπο, τα µάτια, το περίγραµµα του προσώπου και το λαιµό. Μετά την έγχυση και όσο περνούν οι µέρες, οι ρυτίδες έκφρασης εξαφανίζονται και το πρόσωπο αποκτά όψη λαµπερή και φρέσκια.

Υπάρχουν επίσης ενέσιµες θεραπείες µε υαλουρονικό για «γέµισµα» των ρυτίδων, όγκο στα ζυγωµατικά, γέµισµα των «άδειων» περιοχών που δηµιουργούνται από την υποχώρηση του λιπώδους ιστού και σµίλευση του περιγράµµατος του προσώπου.

Ένας ειδικός τύπος υαλουρονικού χρησιµοποιείται για τη βελτίωση του σχήµατος της µύτης, αλλά και για την προσωρινή αποκατάσταση των µαύρων κύκλων στα µάτια και του κενού των κάτω βλεφάρων.

Ειδικά υλικά χρησιµοποιούνται και για το λαιµό, το ντεκολτέ και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών. Πρόκειται για θεραπείες που αντιµετωπίζουν την πρόωρη γήρανση των χεριών, αποκαθιστώντας την καλή υφή του δέρµατος και χαρίζοντάς τους νεανική όψη.

Επίσης στο ιατρείο γίνονται θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και αποτοξίνωσης του δέρµατος.

Συχνή είναι και η χρήση απορροφήσιµων νηµάτων που κάνουν «λίφτινγκ χωρίς νυστέρι», µε τα αποτελέσµατα της µεθόδου µε τα νέου τύπου νήµατα διαρκούν από 1 έως 2 χρόνια.


Δείτε τη δημοσίευση επίσης: