03 Μαρτίου, 2021
Θεραπείες ομορφιάς για την άνοιξη

Θεραπείες ομορφιάς για την άνοιξη

Η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ εξηγεί τις επιλογές για φρέσκο πρόσωπο και αναζωογονημένο σώμα

Έφτασε η εποχή που αρχίζουμε σταδιακά να εκθέτουμε ολοένα περισσότερο το σώμα μας στον ήλιο, και μαζί της έφτασαν οι προβληματισμοί για τις ατέλειες που θα θέλαμε να διορθώσουμε.

Όπως εξηγεί η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός, οι θεραπευτικές επιλογές είναι πολλές. Η μεγαλύτερη όμως έμφαση από τους ενδιαφερόμενους δίνεται στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και, στη συνέχεια, στις ατέλειες του κορμού.

Για το πρόσωπο, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους μηχανήματα νέας γενιάς (laser, RF, light κ.λπ.) που αφαιρούν νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, «λειαίνουν» τις βαθιές ρυτίδες, «σβήνουν» τις επιφανειακές, κάνουν σύσφιξη στους ιστούς, «αφαιρούν» τις σκουρόχρωμες κηλίδες και αναζωογονούν το δέρμα. Είναι θεραπείες μικρής διάρκειας, ανώδυνες και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Συνδυαστικά με αυτές ή και μεμονωμένα μπορούν να γίνουν ενέσιμες θεραπείες με υλικά μεσοθεραπείας (ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες) και τοξίνη για τις ρυτίδες έκφρασης και τη χαλάρωση στο μέτωπο, στα μάτια, το περίγραμμα του προσώπου και τον λαιμό. Οι θεραπείες αυτές γίνονται εύκολα και ακίνδυνα με ειδικές, πολύ λεπτές βελόνες, δίχως να προκαλούν ιδιαίτερο πόνο και χωρίς σημάδια και ταλαιπωρία, εξαφανίζουν τις ρυτίδες έκφρασης και το πρόσωπο αποκτά όψη λαμπερή και φρέσκια.

Υπάρχουν επίσης ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό για «γέμισμα» των ρυτίδων, όγκο στα ζυγωματικά, γέμισμα των «άδειων» περιοχών που δημιουργούνται από την υποχώρηση του λιπώδους ιστού και σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου.

Ένας ειδικός τύπος υαλουρονικού χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης, αλλά και για την προσωρινή αποκατάσταση των μαύρων κύκλων στα μάτια και του κενού των κάτω βλεφάρων.

Ειδικά υλικά χρησιμοποιούνται και για τον λαιμό, το ντεκολτέ και τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών. Πρόκειται για θεραπείες που αντιμετωπίζουν την πρόωρη γήρανση των χεριών, αποκαθιστώντας την καλή υφή του δέρματος σε αυτά και χαρίζοντάς τους νεανική όψη.

Πολύ συχνά γίνεται το «γέμισμα» των περιοχών με χρήση λίπους και των βλαστοκυττάρων που περιέχει από το ίδιο το σώμα του ασθενούς. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει να επιλυθούν ταυτόχρονα δύο προβλήματα, αφού μπορεί για παράδειγμα να αφαιρεθεί μία λιποαποθήκη από τα γόνατα, την κοιλιά ή τα «ψωμάκια» και ο λιπώδης ιστός να τοποθετηθεί μετά από επεξεργασία στο πρόσωπο, στο στήθος, στο γλουτό ή σε οποιαδήποτε περιοχή θέλουμε να αναδείξουμε και να σμιλεύσουμε.

Συχνή είναι και η χρήση απορροφήσιμων νημάτων που κάνουν «λίφτινγκ χωρίς νυστέρι». Αν και η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ουσιαστική πρόοδος υπήρξε σχετικά πρόσφατα, με τα νέου τύπου νήματα που τα αποτελέσματά τους διαρκούν για 1 έως 2 χρόνια.

Ακόμη στο ιατρείο μπορούν να γίνουν θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και αποτοξίνωσης του δέρματος, αλλά και θεραπείες για σύσφιξη, λιποδιάλυση, κυτταρίτιδα και ραγάδες.

Δείτε τη δημοσίευση επίσης: